Работи се по различни версии и не изключваме версията за самоубийство. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов по БТВ във връзка със смъртта на пловдивския бизнесмен в парка "Лаута".

По думите му, се разследва съответно и версия за убийство, но докато не се съберат достатъчно факти, които да изключат категорично една версия, работят по нея и събират факти. Относно появилите се в медиите детайли около това кой е вързал кучето на бизнесмена, Маринов каза, че тези детайли в 90% са надградени и измислени.

Застреляха мъж на алея в парк "Лаута" в Пловдив

Застреляха мъж на алея в парк "Лаута" в Пловдив

Районът е отцепен и криминалисти извършват оглед

По отношение на нападнатия журналист Иво Никодимов, Маринов коментира, че работата продължава. "Проблемът там е, че това се е случило на място, което не е оживено. Това е пътека, а не алея, която е изградена в Борисовата градина", уточни главният секретар. Друг проблем е, че той все още е в болнично заведение.

"Към момента работим с него, но все още се възстановява след операцията. Значителна част от контингента, който е определен като профил и евентуално би извършил такива действия, е установен", каза Младен Маринов.

За Иво Никодимов нападението е от хулигански подбуди

За Иво Никодимов нападението е от хулигански подбуди

МВР проверява над 200 лица от "контингента", показан е и фото албум

Установено е и алибито на над 200 човека, допълни Маринов. С Никодимов се работи по снимкови материали, но няма напредък.

Във връзка с побоя в столицата над нотариус и нейната дъщеря, Маринов заяви,че лицата са били насочени към нотариуса.

"Към дъщерята действията се насочват, когато тя прави опит да защити майка си. Издигаме една от версиите, че е свързано с нейната професионална дейност ", допълни още той.