Кюстендилският окръжен съд даде ход на делото за убийството на Николай Радев от Дупница. Мъжът е известен с прякора Отвертката и като един от охранителите на братя Галеви, съобщава БТА.

Срещу тримата обвинени за убийството са предявени граждански искове от близки на убития.

Припомняме, че Николай Радев бе убит на 11 май 2014 г. в местно заведение в Дупница. Обвинени за убийството са трима мъже от фамилията Карастоянови – бащата и двамата му синове. 

Вечерта на инцидента е възникнал скандал, при който Николай Радев е получил прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт.

В обвинителния акт е записано, че причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова - дъщеря на Николай Карастоянов. В резултат на това отношенията със семейството на младата жена се влошили за дълго време.

Заради отсъствието на защитник миналия месец делото бе отложено.

След като бе даден ход на делото, съпругата на Радев – Милена Радева и родителите му – Юрий и Гълъбина Радеви, бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители.

Съпругата иска от тримата обвиняеми 85 000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди. Другите два иска са за по 150 000 лв. за всеки от обвиняемите.

Назначаването на съдебнопсихиатрична експертиза поиска защитата на Иван, Владимир и Николай Карастоянови. Тя трябвало да установи в какво състояние са били тримата по време на престъплението.

Според представения в съдебната зала обвинителен акт бащата Владимир Карастоянов и един от синовете му – Николай, са съучастници в умишленото деяние. Извършителят е Иван Карастоянов.

В настоящото заседание тримата обвиняеми не пожелаха да дадат обяснения. Те обаче си запазиха правото да говорят на по-късен етап.

При закрити врата съдът разпитва свидетели. Първият от тях е братът на убития – Иван Радев.