"Ще поискаме възможно най-бързо да бъде проведен и следствен експеримент с участието на двамата шофьори". Това обяви Станимир Сталев, адвокат на семейството на загиналото при катастрофата 6-месечно бебе, цитиран от "24 часа".

Адвокатът подчертава, че не знае каква е целта на Местан, но не е редно да се правят каквито и да било изявления.

Според него вината за произшествието може да установи само разследващият орган.

"Това ще стане ясно в един определен етап, когато имаме събрани достатъчно данни за целия случай. В момента е несериозно да се обвинява когото и да било", категоричен е Сталев.

Той поясни още, че провежда собствено паралелно разследване. Целта му била когато бъдат предявени материалите по делото да се прецени дали ще имат допълнителни искания.

По-рано днес Лютви Местан обяви, че ще заведе дело за квалифицирана клевета срещу прокуратурата. Той уточни още, че няма да поема чужда вина за катастрофата. 

Местан завежда дело за клевета срещу прокуратурата

Местан завежда дело за клевета срещу прокуратурата

Лидерът на ДОСТ подчерта, че няма да поема чужда вина

Припомняме, че вчера стана ясно, че Лютви Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лв. Тя му беше наложена от Окръжната прокуратура в Кърджали заради причинената катастрофа, при която загина 6-месечно бебе.

Ден по-рано пък му беше отменена забраната да не напуска страната.

Лютви Местан е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април на разклона за село Загорско край Кърджали. Той беше задържан за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лева. По-късно обаче тя беше отменена от съда, тъй като нямало доказателства за доходите на политика.

Лютви Местан си плати гаранцията от 10 000 лева

Лютви Местан си плати гаранцията от 10 000 лева

Тя му беше наложена заради катастрофата, при която загина бебе

В края на миналата седмица прокуратурата за втори път наложи на Местан същата гаранция, след като събра необходимите доказателства за състоянието му.

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.