Като обикновен битов случай определи инцидента от вчера край летище "София" в метрото криминалистът Ботьо Ботев.

Според Нова телевизия обаче има много въпросителни - едната има ли възможност с профилактични действия на МВР такива инциденти, за да не се допускат те. По думите на Ботев това не е възможно. Според информацията извършителят не е имал прояви, които да водят до извода, че може да стигне до убийство. "Никой не може да предвиди как ще процедира един такъв човек и какво ще направи, обясни още специалистът.

Охранител и законен пистолет в трагедията в метрото в София

Охранител и законен пистолет в трагедията в метрото в София

От камерите ще се разбере на коя метростанция са се качили

Ботев добави, че се изяснява дали деецът е проследявал жертвата или е имало конфликт между двамата. По негово мнение според оценката на мястото - "нещата вървят към инцидентно възникнала ситуация, защото, ако мъжът е целял убийството, то е можело да се извърши на много други места". В тази ситуация - е проблемно мястото и там може да се търсят симптоми за прихващане на отношения между двамата от страна на охраната и т.н.

Такива деяния се извършват основно от мъже, добави Ботьо Ботев. На теория може да се мисли как такива инциденти на такива места да се предотвратят, на практика обаче - "това е изключително трудно".

България с най-висок брой жертви на домашно насилие в ЕС

България с най-висок брой жертви на домашно насилие в ЕС

В приемната на "Пирогов" сигнали се подават масово от възрастни, жени, деца и само от двама мъже