Четирима души са били със съставени актове за хулиганство, след побоя на бензиностанция на изхода на Бургас, ознаменувал посрещането на руските мотоциклетисти „Нощни вълци” в България.

Припомняме, вчера сутринта две групи се сбиха край бензиностанция „ОМВ” в Бургас. Групите съответно бяха про- и анти- на акцията за славянство единство, организирана от руските мотоциклетисти като шествие, което да премине през България.

Според съобщението на прокуратурата двете групи от лица, участвали във възникналия конфликт, преминал в сбиване и късане на дрехи, са установени, а лицата, провокирали конфликта, са задържани. Актове са съставени на четирима от тях – Иво Д., Иван И., Атанас М. и Евгений Щ.

Рокерите "Нощни вълци" били с шенгенски визи

Рокерите "Нощни вълци" били с шенгенски визи

МВнР не им е издавало визи

Според Районна Прокуратура –Бургас случаят е престъпление по чл.325 ал.І от НК – хулиганство и по материалите следва се образува досъдебно производство.
Съдът е уважил становището на наблюдаващия прокурор и е прекратил наказателното производство, като изпрати материалите по компетентност на Районна прокуратура Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325 ал.І от НК.
За това престъпление законодателят е предвидил наказание до две години или пробация, както и обществено порицание.

Шествието на руските мотористи започна от Бургас, премина вчера през Троян и днес се очаква да бъде в София.