Мъж е убил родителите си, брат си и баба си в град Нови Искър. Информацията е на МВР.

Той е задържан.

По предварителна информация извършителят е военен. От МВР не потвърдиха, че мъжът е военослужещ.

По тяхна информация мъжът е 25-годишен. Сигналът е подаден в 10:35 часа.

Малко по-късно от Министерството на отбраната уточниха, че задържаният по случая с четворното убийство в Нови Искър 25-годишен мъж няма правоотношения със системата на Министерството на отбраната нито като военнослужещ, нито като цивилен служител.

Военен е бащата на момчето и това е причината да има и представители на служба "Военна полиция", по информация на БНР.

От МВР уточниха, че по първоначални данни мъжът е нанесъл смъртоносни наранявания на родителите си, брат си и баба си.

Най-вероятно става въпрос за хора, които са с психически проблеми, твърдят съседи на семейството пред БНР. Те уточниха, че още отпреди години членове на семейството са били с тежки психически проблеми и са се лекували. Тази информация към момента не е потвърдена официално.

Уточнява се точното време, когато е извършено четворното убийство. Според едната версия, четиримата са убити днес сутринта. Възможно е убийството да е извършено в неделя или преди два дни.

На място криминалисти от СДВР извършват оглед. Случаят вече е поет от прокуратурата.

Предстоят още 2 експертизи за шесторното убийство в Нови Искър

Предстоят още 2 експертизи за шесторното убийство в Нови Искър

Година по-късно още не е ясно дали следите в дома на убитите са негови

Припомняме, това не е първото голямо убийство в Нови Искър. На 2 януари 2018 година петима души бяха открити застреляни в дома си в град Нови Искър. Ден по-късно стана ясно, че жертвите са шест.

Като предполагаем извършител на убийството полицията започна издирване на 56-годишния Росен Ангелов.

Шестото тяло - на Кети Кюхова, бе открито в кладенец. В тефтерчето, открито до трупа на Кети, имало и данни за последните парламентарни избори. Кюхова не е била в списъците на секционните комисии, но си е водела записки за това как се смятат преференции и как се броят гласове.

Няколко дни по-късно - на 7 януари, стана ясно, че мъжът се е самоубил с малокалибрено оръжие. Тялото му беше намерено във вилната местност до село Луково.

Тогава също ставаше въпрос за убийство на семейство - баща, син, доведена дъщеря, приятелят ѝ и баба ѝ бяха убити хладнокръвно с по няколко куршума. Тялото на майката бе открито в кладенец на километри от къщата. Тя също е била застреляна.