Хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчните. Това съобщи БНТ, позовавайки се на говорителят на НАП Росен Бъчваров.  

Хотелът ще остане затворен за една седмица. Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде нарушен.

По информация на БНР санкцията е наложена заради данни, че част от фискалните апарати в хотела не са имали връзка с приходната агенция.

Достъпът до хотела не е ограничен, но не се регистрират нови гости. Не са отменени и предварително планираните събития.

От хотел "Маринела" обясняват, че санкцията е заради проверка, извършена на 4 септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност.

На 17 септември липсващите документи са били предоставени на проверяващите.

Спецсъдът блокира 12 банкови сметки на Арабаджиеви

Спецсъдът блокира 12 банкови сметки на Арабаджиеви

В официалните регистри нямали коли

Припомняме, че вчера, 27 септември спецсъдът блокира 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения.

Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Съдът отмени наложената от първа инстанция мярка "парична гаранция"

На 11 септември съдът реши да остави в ареста за постоянно Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова. На същото заседание, адвокат Илиян Василев,  заяви че Ветко и Маринела Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно до дни. Това и до този момент не се е случило обаче. 

Двамата се издирват с европейска заповед за арест

До дни Арабаджиеви се връщат

До дни Арабаджиеви се връщат

Това съобщи адвокат Илиян Василев

След това бяха арестувани още трима души по подозрение, че са част от престъпната група по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви. След проверка в автомобила им са открити 500 хил. лева. 

Припомняме, в края на август месец при спецоперация в офиси в столичния хотел "Маринела" и в пловдивския хотел "Марица" бяха арестувани 10 души, сред които беше и синът Вълчо Арабаджиев, който е с обвинение за пране на пари.

Ветко и Маринела Арабаджиеви ще се издирват и от Интерпол

Ветко и Маринела Арабаджиеви ще се издирват и от Интерпол

Броят с машина на БНБ парите, открити при обиските на Арабаджиеви