Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Това съобщиха от прокуратурата.

Запорът е наложен за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции.

До дни Арабаджиеви се връщат

До дни Арабаджиеви се връщат

Това съобщи адвокат Илиян Василев

Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в 5 търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко в 2 търговски дружества за 114 000 лева.

Запор е наложен и над 4 имота, отново собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и село Свежен.

В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот или автомобил.

Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Съдът отмени наложената от първа инстанция мярка "парична гаранция"

Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения. 

Цацаров: Прокуратурата издирва Арабаджиеви, не вярва на изявления

Цацаров: Прокуратурата издирва Арабаджиеви, не вярва на изявления

Не сме пощенска станция, която да получава потвърждения, увери главният прокурор

Припомняме, в края на август месец при спецоперация в офиси в столичния хотел "Маринела" и в пловдивския хотел "Марица" бяха арестувани 10 души, сред които беше и синът Вълчо Арабаджиев, който е с обвинение за пране на пари.

Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирват с европейска заповед за арест, а на 11 септември, на заседание на Апелативния специализиран съд, адвокат Илиян Василев, че двамата ще се върнат в България доброволно до дни. Това и до този момент не се е случило обаче.

Арестуваха трима, заподозрени за участие в делата на Арабаджиеви

Арестуваха трима, заподозрени за участие в делата на Арабаджиеви

В колата им имало 500 хил. лева

По време на същото заседание съдът реши да остави в ареста за постоянно Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова, обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления - укриване на данъци и пране на пари.

След това бяха арестувани още трима души по подозрение, че са част от престъпната група по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви. След проверка в автомобила им са открити 500 хил. лева. 

Иван Гешев: Арабаджиеви се укриват

Иван Гешев: Арабаджиеви се укриват

Кой държи 10 млн. кеш? Това са изпрани пари