Арестувани са трима души по подозрение, че са част от престъпна група за данъчни измами по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви, пише "24 часа".

Те са били арестувани, след като катаджии спрели колата им за проверка.

Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Съдът отмени наложената от първа инстанция мярка "парична гаранция"

В автомобила им са открити и 500 хил. лева. Към момента на тримата не са повдигнати обвинения и това тепърва ще се преценява от прокурори.

Предполага се, че ролята на арестуваните в групата за данъчни измами била да носят мръсни пари кеш от една точка до друга.

По информация на Нова телевизия, тримата са арестувани за 24 часа. Иззет е и джипа, с който са пътували. Разследващите проверяват евентуално тяхно участие в разкритата организирана престъпна група за източване на ДДС, включително и от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.

До дни Арабаджиеви се връщат

До дни Арабаджиеви се връщат

Това съобщи адвокат Илиян Василев

Припомняме, с разпореждане на Апелативния спецсъд от 11 септември бяха арестувани трима обвиняеми по делото. Сред тях е и сина на хотелиерите Вълчо.

Други трима се издирват.

Припомняме, при спецоперация в офиси в столичния хотел "Маринела" и в пловдивския хотел "Марица" бяха арестувани 10 души. На шестима от тях бяха повдигнати обвинения. Сред обвинените е и синът Вълчо Арабаджиев, който е с обвинение за пране на пари.

След това срещу 20 хиляди лева парична гаранция на свобода излязоха Вълчо Арабаджиев, Румелия Кирилова и Елена Караянчева. Според специализирания наказателен съд няма опасност тримата задържани да се укрият и да извършат ново престъпление. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления - укриване на данъци и пране на пари.

Адвокат Илиян Василев каза, че до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно.

Двамата са издирвани с европейска заповед за арест от края на август. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления - укриване на данъци и пране на пари.