Дават на съд работник, пребил свой колега заради опасна маневра на пътя.

53-годишният Бонислав Р. сяда на подсъдимата скамейка за причиняване на средна телесна повреда. Деянието той извършил на 25 април 2017 г.

Заедно с пострадалия Милко М. работели във варненска фирма. В посочения ден двамата били изпратени в град Долни чифлик, за да асфалтират пътната мрежа.

Обвиняемият управлявал асфалтополагаща машина, а потърпевшият - водоноска. Тъй като машината, управлявана от Бонислав, се движела прекалено бавно, Милко се опитал да я изпревари със своята. Насреща обаче се задал автомобил и той трябвало да се прибере в дясната лента. По този начин водоноската влязла между асфалтополагащата машина на Бонислав и фрезовъчна машина, която се движела пред нея. Маневрата се сторила прекалено рискована за Бонислав.

Когато по-късно машините паркирали, подсъдимият се приближил до колегата си, започнал да му крещи и му нанесъл няколко юмрука в лицето заради направеното по-рано изпреварване на пътя. От ударите Милко получил мозъчно сътресение и счупване на носните кости. По-късно през деня Милко бил настанен в болница заради причиненото му нараняване. Той получил трайно стеснение на двата носови канала, което довело до затруднение в дишането.

За подобно деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години.

Предстои делото срещу Бонислав Р. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.