Внесен е обвинителният акт срещу Адриан Антонов за причинена смърт по непредпазливост, съобщи Софийска градска прокуратура (СГП).

Припомняме, че на 8 май 2023 г., малко след полунощ, Антонов, движейки се с 106 км/ч, помита момче и момиче - Явор и Ани - на пешеходна пътека на столичния бул. "Сливница".

На 10 май м.г. съдът остави 18-годишния шофьор за постоянно в ареста, но през юли беше освободен, защото при обвинение за престъпление по непредпазливост може да бъде задържан за неповече от 2 месеца преди присъдата.

Водач помете двама пешеходци в центъра на София
Обновена

Водач помете двама пешеходци в центъра на София

Пострадалите са починали на място

До фаталния инцидент се стигнало след гонка с полицията. Водачът, който имал книжка от два месеца, не се подчинил на стоп сигнал от органите на реда и се опитал да избегне проверка. Пробите за алкохол и наркотици бяха отрицателни.

Разследването е извършено от Сектор "Разследване на транспортни престъпления" - СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Обвинението се доказва от събраните в хода на разследването свидетелски показания, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства, 11 броя експертизи, други писмени доказателствени средства и справки.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Столичани се събраха в памет на загиналите младежи на бул. Сливница

Столичани се събраха в памет на загиналите младежи на бул. Сливница

Протестиращите настояват за мерки с цел ограничаване на скоростта и инцидентите в района