Позата и ролята на жертва не подхожда нито на главния прокурор, нито на министъра на вътрешните работи, нито на служителите на МВР. Това изтъкна пред БНР вътрешният министър Иван Демерджиев.

Думите му бяха по повод съобщението на прокуратурата, че при извършени следствени действия в имоти на обвиняеми е открит списък с имена на магистрати - следователи, прокурори и съдии, които са обект на заплахи.

"Наши служители ежедневно са под заплаха. За голяма част от тях има и оперативна информация, че съществува реална опасност за живота и здравето им", отбеляза министърът и допълни, че естеството на работата е такова, че неизбежно води до сблъсък с подземния свят. Той подчерта, че има протоколи за действие и не може да се всява паника.

Гешев предупреждава, че "филмът" на Демерджиев може да стане сериал

Гешев предупреждава, че "филмът" на Демерджиев може да стане сериал

Главният прокурор отговори на МВР министъра за списъците със заплашвани магистрати

Не е приемливо хората, които са призвани да защитават обществото, да излязат и да кажат, че са жертви, категоричен бе Демерджиев.

Той заяви, че не слуша записи.

Според него не е коректно да се вадят и показват записи на части. Министърът припомни, че през годините е имало такива случаи, но резултатите не са били положителни и не се е стигнало до осъдителни присъди.

Демерджиев заяви, че работи като човек, който няма да си тръгне.

"Не защото смятам, че няма да си тръгна, а защото това е правилната позиция. Ако мислиш, че си тръгваш утре, не можеш да направиш нищо съществено", подчерта той.

По негови думи има много работа в МВР.

Готов съм да си тръгна утре, ако се сформира редовен кабинет, увери министърът.

Кримилица, олигарси и медии в заговор срещу Гешев, държавата и народа

Кримилица, олигарси и медии в заговор срещу Гешев, държавата и народа

В записи, намерени от прокуратурата, се наместват и инициалите ПП и ДБ