Софийският градски съд постанови доживотна присъда за наркозависимия Кристиян Гочев, който уби по особено жесток начин майка си и дядо си в столичния квартал "Хаджи Димитър".

В рамките на проведено съкратено производство пред СГС Гочев се е признал за виновен. В съответствие с разпоредбите на Наказателния кодекс наказанието срещу Гочев е редуцирано на 30 години "лишаване от свобода".

Припомняме, двойното убийство беше извършено на 25 юли 2016 година в апартамент в жилищна сграда в столичния квартал "Хаджи Димитър".

На 28 юли органите на реда започват издирването на предполагаемия извършител - Кристиян Гочев, който е син на загиналата жена и внук на убития мъж.

Задържаха 27-годишния софиянец, заподозрян за двойното убийство в "Хаджи Димитър"

Задържаха 27-годишния софиянец, заподозрян за двойното убийство в "Хаджи Димитър"

Открит е в гората край Лукорско

На 29 юли Кристиян е установен и задържан от полицията след претърсване на територията на Лукорско, включително и на близката гориста местност.

В края на следващия месец август Гочев направи пълни самопризнания, споделяйки и ужасяващи детайли от двойното убийство.

Разследват двойното убийство в "Х. Димитър" след експертизата на психиатрите

Разследват двойното убийство в "Х. Димитър" след експертизата на психиатрите

Освидетелстват 27-годишния мъж

Според решението на съда към момента на извършването на убийството Кристиян е бил наркозависим. Това обуславяло крайно конфликтното му поведение с близките му. Между членовете на семейството често възниквали скандали заради постоянните претенции на осъдения за пари към майка му. Той даже разпродавал нейни вещи, за да си осигури средства за наркотици.

В деня на двойното убийство Кристиян отново се скарал тежко с майка си. Спорът отново бил за пари. Тогава Гочев нападнал майка си с мачете и нож, нанасяйки ѝ 45 прободни и порезни рани по главата и цялото тяло. Докато нанасял ударите притискал тялото й към земята, в резултат на което причинил двустранно счупване на ребра и гръдната кост. След настъпването на смъртта, осъденият отстранил очните ябълки и част от кожата на гърба на майка си.

Двойният убиец Гочев рязал очите на майка си, искал да пече месо от гърба й

Двойният убиец Гочев рязал очите на майка си, искал да пече месо от гърба й

Той разбирал постъпките си

Докато извършвал тези действия, дядото на извършителя влязъл в стаята, притеснен от силния шум. Тогава Гочев нападнал и него като при събарянето му на земята му причинил двустранно счупване на всички ребра и му нанесъл удар с точило в дясното око, проникващо в черепната кухина и увреждащо мозъка.

След двойното убийство Гочев пренесъл телата на жертвите в една от стаите и включил електрическа печка, за да ускори процеса на разлагане. На следващия ден направил опит да прикрие следите от престъплението, като почистил жилището.

Престъплението беше разкрито на 28 юли 2016 г. при посещение на служители на полицията, които искали да върнат на Гочев изгубената му лична карта.