Задържани са двама души, които са набирали работници за чужбина с обещания за работа в Швеция, но там са ги принуждавали да просят.

Служители на ГД "Борба с организираната престъпност" са провели специализирана полицейска операция на територията на Видин и Брегово. Акцията е било под ръководството на Специализираната прокуратура.

Задържани са двама участници в престъпна група - 30-годишен мъж с иницали П.П. и 61-годишен мъж - Я.Б., и двамата от Брегово, съобщават от МВР.

Мъжете са набирали жители от региона с обещанието за земеделска работа в Швеция. След съгласието им те бивали транспортирани и превеждани през границата, а в Швеция - принуждавани да просят.

При обиска в домовете на двамата са иззети шведски крони и български левове в голям размер и с различен номинал, документи на чужд език, мобилни телефони, златни накити, тетрадки и тефтери с имена и цифри със записки на лица и суми, както и банкови документи.

Разпитани са множество свидетели.

Продължават процесуално-следствените действия по случая, включително и в сътрудничество с шведските власти.

На двамата мъже е повдигнато обвинение и им е наложена постоянна мярка за задържане. Предстои повдигане на обвинение и на трети човек - Е.П., на 30 години, който е установен като техен съучастник.