Съдът уважи исканията на Специализираната прокуратура по мерките за неотклонение на тримата трафиканти на оръжия и наркотици към Англия.

На днешното заседание съдът определи най-тежката мярка "Задържане под стража" за британеца ръководител на групата, както и за един от участниците. За третия участник в групата обвинението поиска "Домашен арест" заради тежкото му здравословно състояние и съдът прие мотивите му.

Припомняме, тримата бяха задържани на 17 септември при спецакция в София и в село Бистрица. Междувременно в Англия бяха арестувани други трима англичани, свързани с престъпната група, действаща на българска територия.

С куриерски пратки българи изпращали оръжие и дрога в Англия

С куриерски пратки българи изпращали оръжие и дрога в Англия

Доказателствата били достатъчни за постоянен арест, уверяват от Спецпрокуратурата

При проведената операция у нас бяха иззети 53 пистолета със заличени номера, заглушители, над 2000 патрона, бронежилетки, както и около 80 кг хероин в разфасовки от по 500 г., пакетирани в кашони като колетни пратки. Оръжията и наркотиците са се трафикирали чрез пратки по куриерски фирми. По време на полицейската операция в Англия също са задържани оръжия и наркотици от предишна пратка. В момента се разследва произходът на иззетите оръжия и дрога.

Вчера прокуратурата внесе в Спецсъда искания за налагане на мерки за неотклонение на тримата задържани у нас за участие в престъпната група.