Работи се по версията, че убиецът на Алексей Петров е имал двама помагачи. Това съобщава "По света и у нас", като цитира свои източници.

Според информацията, единият го е оставил в района на убийството, а вторият му е съдействал да се оттегли.

Стана ясно, че над 6000 часа видеозаписи от охранителни камери са иззели разследващите убийството. Те са от частни и общински камери за видеонаблюдение в Бояна, Драгалевци, Симеоново, Княжево, Владая, Мърчаево, Рударци и Кладница.

Установени са и мобилните телефони, които са били регистрирани в клетките в района на убийството. Няколко от тях са били абонати на оператори от съседни държави и страни от Западните Балкани и са били в режим роуминг.

Няма заподозрян за убийството на Алексей Петров

Няма заподозрян за убийството на Алексей Петров

Не се работи по политическа следа в убийството, но всички версии се проверяват

Припомняме, бившата барета, сътрудник на ДАНС, бизнесмен и преподавател във ВУЗ с научна степен доцент Алексей Петров беше застрелян на 16 август в кв. "Драгалевци" на пътека към хижа "Алеко". Заедно с него беше и жена, която е ранена и беше приета в тежко състояние в болница "Пирогов".

Това бе третото известно покушение срещу Алексей Петров. На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него на столичния басейн "Спартак". На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет в София. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко, макар че самият Алексей Петров обяви награда за информация за поръчителите.

След смъртта му редица политически лидери - Корнелия Нинова от БСП, Костадин Костадинов от "Възраждане", Слави Трифонов от ИТН, а и самият президент Румен Радев направиха намеци за свързаността на Петров с настоящото управляващо мнозинство. Това бе категорично отречено както от премиера Николай Денков, ПП, така и от вицепремиера Мария Габриел, ГЕРБ.

Криминалист: Разследването на покушението срещу Алексей Петров търси "клошара в Пловдив"

Криминалист: Разследването на покушението срещу Алексей Петров търси "клошара в Пловдив"

Заради обществения натиск и медийното внимание