Две къщи, две коли и селскостопански постройки са изгорели при пожар в село Цапарево в планината над Сандански, съобщи БНТ. Той е тръгнал около 15 часа от необитаема къща и се разпространил към съседния имот.

Разрастването на пожара в предотвратено от бърза намеса на хората, които са празнували Илинден в района на селото.

Дъжд падна на Беклемето: Пожарът е потушен!

Дъжд падна на Беклемето: Пожарът е потушен!

Предотвратено е навлизанетио на огъня в иглолистна гора

Предполага се, че огънят е тръгнал от парче стъкло в двора на къщата. Пожарът е потушен, но три противопожарни автомобила все още са на място. В овладяването на огъня са се включили пожарникари, горски служители и доброволци.

Същевременно Министерството на отбраната информира, че военнослужещи и техника на армията за девети ден са участвали в гасенето на пожарите край село Воден в Ямболско в района на местността Беклемето в Стара планина. Участвали са и два хеликоптера, които до вчера са били във въздуха близо 120 часа, изпълнили са 838 захода и са хвърлили над огъня над 1500 тона вода. Те ще работят, докато са необходими.

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът
Обновена

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Огънят обхваща 1000 дка, продължава и борбата със стихията край Воден

Днес 54 военни са се включили в гасенето на пожара в района на Беклемето. 41 военнослужещи са били на терен на помощ на огнеборците и доброволците в овладяването на пожара в района на село Воден. През днешния ден усилията им са били насочени към потушаване на огъня, разпространил се в землищата на селата Странджа и Крайново.

Болярово, Беклемето и Червена ябълка - огнените точки у нас

Болярово, Беклемето и Червена ябълка - огнените точки у нас

Близо седмица продължава борбата с пожарите