Окръжен съд-Кюстендил отложи делото за обида срещу Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви.

Припомняме, делото бе образувано преди 2 години след подадена жалба от общинските съветници от „Атака" Милен Попов и Методи Стойнев за това, че Ангел Христов ги нарече "идиоти" в предаване на местната кабелна телевизия, а Пламен Галев изрази съгласие с изказването му. Стойнев и Попов предявиха граждански искове за по 25 000 лв. Сред свидетелите срещу братя Галеви е бившият кмет на Дупница Първан Дангов.

Процесът беше отложен заради заболяване на адвоката на Ангел Христов - Александър Райнов.

Пламен Галев също не се яви в съдебна зала, тъй като не е редовно призован. Призовката му е върната в цялост и на нея е записано, че след многократни посещения не е намерен никой, обясниха в съдебната зала. За следващото заседание до него ще бъдат изпратени две призовки - на адреса в село Ресилово, а втората призовка чрез органите на РУП-Дупница. Днес в съда не дойде и адвокатът на Галев - Емил Велинов.

"Считам, че ход на делото не следва да бъде даван", заяви Ангел Христов.

Съдебният състав не уважи искането на адвоката на ответниците - съветниците от „Атака" Милен Попов и Методи Стойнев, Антон Сираков за следващо заседание да се определи резервна дата. "Този подход се прилага за подсъдими от друга държава при изпълнение на съдебна поръчка", каза съдия Йоланда Цекова.

Делото се гледа на втора инстанция, след като Галев и Христов обжалват решение на Дупнишки Районен съд.