В столичния район "Младост" се бавят не само частни проекти, но и такива с обществена значимост. Това заяви пред БНТ председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков, който коментира случая около ареста на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева.

Иванчева изплашила инвеститорите в "Младост"

Иванчева изплашила инвеститорите в "Младост"

Валентин Захариев, собственик на имот в "Младост", обясни как се бавят решения по законни разрешения

Според Герджиков все още е рано за основни изводи. По думите му става въпрос за един доста сериозни обвинения по адрес на Иванчева.

"Тук не става въпрос само за забавяне на преписки. Тук става въпрос за объркани и липсващи такива", посочи още председателят на СОС.

Герджиков разясни и че несвършена работа Иванчева няколко пъти е била викана в Комисия заедно със заместник кметовете на "Младост", за да дава обяснения. "Ние подходихме административно и по логически път. Когато нещо не е свършено, да помолиш да се свърши", обясни още Герджиков.

44% от българите намират случващото се с Иванчева за скалъпено

44% от българите намират случващото се с Иванчева за скалъпено

55% подкрепят ограничаването на рекламата на хазарт

Той коментира и въпроса, че временно изпълняващият длъжността кмет на района трябва да подаде оставка пред Иванчева, защото тя е негов шеф и все още действащ кмет на "Младост". "Г-н Клисуров или трябва да изпълнява функциите на кмет, или да се разбере със своя работодател", допълни председателят на СОС.

Герджиков поясни, че Иванчева е действащ кмет и тя може да бъде отстранена от длъжност само от съда.

"Само българският съд може да я отстрани от длъжност със свое решение. Това не се е случило, което означава, че тя е действащ кмет и има всички правомощия. Освен това съвсем официално в официално заявление до кмета на Столична община тя уведоми, каквато е и процедурата, че излиза в отпуск - платен, и в същото уведомление посочва за свой заместник г-н Клисуров", допълни той.

Марковски: Иванчева не е докосвала парите, веществото е пренесено върху нея

Марковски: Иванчева не е докосвала парите, веществото е пренесено върху нея

Няма нито записи, нито доказателства според адвоката

Според Герджиков се наблюдава липсата на "адекватна политическа реакция" отнсно казуса "Иванчев".
"Говоря за общинските съветници и политическите партии, които бяха редом до г-жа Иванчева в нейната кампания, снимаха се с нея, а сега някои от тях - като партията на г-н Кадиев - се отрекоха за втори път от нея, всъщност я осъдиха преди да бъде осъдена. Други потънаха в пълно мълчание сякаш такъв случай не съществува. Аз не мисля, че това е правилна реакция ."