Турският гражданин Фарук Бекташ отива на съд за двойно убийство по непредпазливост.

Софийската окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт спрямо Бекташ. В обвинението се посочва, че на 25 юли 2016 година на първокласен път № І-8 , в района на град Драгоман, турчинът е нарушил правилата за движение по пътищата, управлявайки лекия си автомобил с немска регистрация.
В резултат на действията си Фарук Бекташ по непредпазливост е причинил смъртта на две лица от град София, които се предвижвали с мотоциклет в района на произшествието.

Предстои разглеждане на делото от Софийски окръжен съд.

Правда и Фарук Бекташ да бъде съден, поискаха протестиращи мотористи
Обновена

Правда и Фарук Бекташ да бъде съден, поискаха протестиращи мотористи

Българската държава да го върнела у нас

Припомняме, турският гражданин прегази семейство мотористи край Драгоман и успя да избяга и да се укрие. Бекташ избяга, след като съдията от Софийския окръжен съд съдия Недялка Николова постанови мярка "домашен арест".
Впоследствие на Фарук Бекташ задочно бе наложена мярка за неотклонение "постоянен арест". Той се издирваше с европейска заповед за арест. В издирването се включи и Интерпол. По информация на МВР турският гражданин вероятно се намира в Германия.

Германия не ни дава турчина Бекташ, за да го съдим

Германия не ни дава турчина Бекташ, за да го съдим

Турският гражданин изчезна, след като бе пуснат под домашен арест

Двойното убийство от турския гражданин и неговото бягство от отговорност станаха повод за множество протести на граждани.