Главният прокурор на Република България Иван Гешев е изпратил писма до народния представител от "Демократична България" Христо Иванов и правосъдният министър Надежда Йорданова, информират от пресцентъра на прокуратурата. Обвинител номер едно е отправил покана за дебат по темата за Законопроекта за промени в съдебната власт и закриването на специализираното правосъдие.

В писмото се потвърждава, че Прокуратурата на Република България изцяло подкрепя идеята за необходимост от съдебна реформа. Като проблем от прокуратурата изтъкват съкратените срокове за обществено обсъждане.

Иван Гешев посочи, че винаги е от значение за вземането на най-полезното решение. За това той призовава за провеждане на диалог пред медиите.

Христо Иванов: Хватки, трикове и мацаници, но да не падне косъм от главата на Гешев

Христо Иванов: Хватки, трикове и мацаници, но да не падне косъм от главата на Гешев

Това заяви пред News.bg съпредседателят на "Демократична България"

Предвид общите ни приоритети за откритост, прозрачност и отчетност, споделям убеждението, че провеждането на публичен дебат би предоставил на българските граждани възможността да се запознаят, както с Вашите, така и с моите юридически аргументи не само по посочената тема, но и по отношение на теми, касаещи начините за постигане на високо чувство на справедливост у българските граждани", отбеляза в поканата си главният прокурор.

Иван Гешев има готовност да участва в публичния дебат в удобно за Надежда Йорданова и Христо Иванов време в сградата на Народното събрание или в Министерски съвет.

Прокуратурата на Република България потвърждава намеренията си за ефективно и ползотворно сътрудничество в духа на общата цел за гарантиране правата на гражданите и осигуряването на справедливо правосъдие.

Иван Гешев за отстраняването си: От "правно нищо" до "просто нищо"

Иван Гешев за отстраняването си: От "правно нищо" до "просто нищо"

Не може да повярва, че това се случва в 21 век в страна членка и на фона на война