Съдът в Солун призна за виновна шофьорката, която през януари 2020 г. прегази привърженика на "Ботев Пловдив" Тоско Бозаджийски след сбиване с привърженици на ПАОК, съобщава Нова телевизия.

27-годишната жена е призната за виновна в предумишлено убийство.

Съдът оправда 49-годишния спътник на жената по обвинението в съучастие в убийство, признавайки го за виновен за по-леките провинения - участие в сбиване и нарушаване на обществения ред.

Признаха за виновни в същите престъпления бяха и още петима от всички осем обвиняеми на възраст между 25 и 28 години. Един е признат за виновен в съучастие с посочените деяния.

Предстои съдът да разгледа исканията за признаване на смекчаващи вината обстоятелства, след което да произнесе присъдите.

Гръцката прокуратура повдигна нови обвинения за убийството на Тоско Бозаджийски

Гръцката прокуратура повдигна нови обвинения за убийството на Тоско Бозаджийски

Установени са още участници в разправата...

При произнасянето си за вината на водачката на автомобила съдът промени в първоначалното определение на понятието "умисъл" с "вероятен умисъл". Той обаче не прие предложението на Прокуратурата за непредумишлено убийство по непредпазливост.

Припомняме, 28-годишният Тоско Бозаджийски почина, след като беше пребит, а после прегазен от автомобил.

По първоначални данни жертвата и още двама негови български приятели били атакувани на 5 януари 2020 г. от около 15-20 фенове на ПАОК, въоръжени с прътове. Българите били пребити, а по време на побоя Тоско Бозаджийски се озовал на улицата и бил прегазен от колата.

ВКП взе на специален надзор делото за смъртта на българския футболен фен в Солун

ВКП взе на специален надзор делото за смъртта на българския футболен фен в Солун

На специален надзор е и делото за убийството в с. Галиче