Прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинения срещу заподозрени в убийството на българина Тоско Бозаджийски в Солун, предаде БНР.

Станаха известни и нови факти за смъртта на сънародника ни, фен на "Ботев"-Пловдив. Той беше убит от фанатизирани фенове на гръцкия футболен отбор ПАОК през януари тази година.

Смъртта му, настъпила вследствие на побой и прегазване от преминаваща кола, предизвика шок сред гърците.

"Подобен вандалски акт не се е случвал в Гърция", написаха в обръщение към правителството привърженици на гръцките отбори. Цялата общественост очаква развръзка с тежки присъди за виновните.

Съобщава се, че разследващите са идентифицирали още лица, участвали в убийството на Тоско Бозаджийски.

Няколко дни след инцидента бяха задържани двама гърци, участвали в нападението. Те са под домашен арест.

ВКП взе на специален надзор делото за смъртта на българския футболен фен в Солун

ВКП взе на специален надзор делото за смъртта на българския футболен фен в Солун

На специален надзор е и делото за убийството в с. Галиче

Шофьорката на колата, която прегази Бозаджийски, е с обвинение за причинена смърт по невнимание и напускане на мястото на катастрофата. Досега тя беше на свобода с парична гаранция.

Според установените нови доказателства обаче, жената не е била случайно на мястото на инцидента. Заедно със свой приятел, който се издирва, е давала напътствия на ултрасите къде се намира българската група. Днес тя получи обвинение за умишлено убийство и е арестувана.

В същото време са идентифицирани още 5 лица, участвали в смъртоносния побой над българина. Разследващите са впечатлени, че те са на възръст от 24 до 48 години, а не фанатизирани тийнейджъри. Обвинени са в 7 престъпления, включително и незаконно притежание на оръжие.

За да не се достигне до саморазправа между фенове на АРИС и обвинените, имената им не се посочват. Днес те се явиха пред прокурора с покрити лица и силна охрана.