"Тероризмът и COVID-19 много си приличат - или ги има, или ще ги има, или изобщо не знаем, че ги има". Това заяви пред Bulgaria ON AIR експертът по антитероризъм и бивш парламентарен секретар на Министерството на отбраната Христо Смоленов.

Според него промиването на мозъци е основното оръжие на ИДИЛ

Над 10 души са задържани в Бургас за тероризъм

Над 10 души са задържани в Бургас за тероризъм

Към момента обвиняем е 21-годишен шампион по борба

Бия тревога. Нашата общественост трябва да разбере колко илюзорна е версията за бързата интеграция на тези хора, в резултат на това, че ще бъдат поставени в нови условия на европейския континент. Попадайки в сферата на въздействие на психологическата обработка на ИДИЛ, те се променят до неузнаваемост", категоричен бе Смоленов. Според него висш пилотаж в антитероризма е превенцията.

Повод за думите му е вчерашния арест на 21-годишен български гражданин от сирийски произход. Задържането бе в Бургас по обвинение в тероризъм. Арестуваният при акция на ГДБОП е бивш шампион по борба. Той се разследва за връзки с "Ислямска държава".

"Това е една трагедия за семейството. За радост не се е превърнала в трагедия за много семейства в резултат на терористичен акт", коментира проф. Смоленов.

Той допусна, че този младеж, който е имал блестяща спортна кариера, може да е попаднал в обсега на ИДИЛ

Седем години след атентата в Сарафово няма осъдени

Седем години след атентата в Сарафово няма осъдени

Самоличността на атентатора бе установена по-късно след ДНК експертиза