Полицията в Стара Загора установи вината на осем малолетни момчета за това, че са отправяли злоумишлени анонимни телефонни обаждания.

На 6 и 12 април в полицията са постъпили фалшиви сигнали за поставени самоделни взривни устройства в сградата на Универсален магазин в града.

По случаите били образувани досъдебни производства по чл. 326 ал. 1 от Наказателния кодекс, според който лицата, които предават по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказват с лишаване от свобода до две години.

В хода на разследването полицаите установяват, че извършителите на деянието от 6 април са 3 малолетни момчета от Стара Загора. Момчетата били на възраст между 11 и 13 години.

По-късно разследващите установяват и извършителите на втория сигнал от 12 април. Този път момчетата били 5. Те са от Стара Загора и село Гита и са на възраст между 10 и 13 години. Само едно от децата - 13-годишно момче е участвало при извършването и на двете телефонни обаждания.

Разследването по случая продължава.