Арестуваха трима българи за превозване на 18 мигранти край Пазарджик, съобщава БНТ.

Задържанията са извършени в рамките на два дни.

Първият случай е от вчера сутринта. В района на 98-ми километър от АМ "Тракия" бил спрян за проверка лек автомобил, шофиран от 20-годишен мъж от Варна. Оказало се, че той превозва в колата петима жужденци. Раследването установило, че става въпрос за афганистанци, всичките без документи за самоличност. Мъжете са предадени за работа на служители от група "Миграция", а по-късно транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци.

България и Полша искат от ЕС готовност за бърза реакция при мигрантски натиск

България и Полша искат от ЕС готовност за бърза реакция при мигрантски натиск

ЕС може да се справи с миграционната криза само ако е единен, смятат президентите на двете страни

Около 10.30 часа днес пък бил получен сигнал за лек пътен инцидент в центъра на Панагюрище. Изпратеният на мястото автопатрул установил, че микробус се е ударил в паркиран лек автомобил.

В товарното возило обаче органите на реда открили 13 чужденци, от които и едно дете. Станало ясно, че те са нелегално пребиваващи на територията на страната ни сирийски граждани.

Шофьорът на буса избягал и се наложило неговото издирване.Полицейски екипи блокирали целия периметър на средногорския град. Така бил задържан 29-годишният водач от София и неговата 25-годишна съучастничка от Бургас.

Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Заловиха две групи мигранти в Шуменско

Заловиха две групи мигранти в Шуменско

Всичките са млади мъже без лични документи