Административният съд потвърди решението на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси при кметицата на столичния район "Красно село" Росина Станиславова, съобщава БНТ.

Решението е от 15 февруари.

Отхвърлена е жалбата на кметицата срещу решението на Антикорупционната комисия, с което е установен конфликт на интереси за това, че лично е назначила дъщеря си на работа по европейска програма, изпълнявана на общината.

Съдът е потвърдил и глобата на Станиславова в размер на 5000 лева.

КПКОНПИ пак подхвана кмета на "Красно село"

КПКОНПИ пак подхвана кмета на "Красно село"

Проверяват се данни за фиктивни назначения и неправомерно разходване на публични средства

Тя трябва да възстанови на Столичната община възнагражденията, изплатени на дъщеря ѝ, докато е била назначена в условията на конфликт на интереси.

Припомняме, спрямо кметицата на столичния район "Красно село" Росина Станиславова вече два пъти е установен конфликт на интереси от страна на КПКОНПИ.

На 9 юни тази година беше установено, че Станиславова сама е определила размера на почасовата ставка за себе си и е избрала екипа за работа по същия проект. Наложена й е и глоба в размер на 15 000 лв. и отнемане в полза на държавата на получената материална облага в размер на 9 981, 46 лв.

На 23 август пък се констатира, че като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си. Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и понастоящем те са в съдебна фаза.

"Демократична България" - партията, издигнала Станиславова на поста, свали доверието си към нея и я призова да намери начин да възстанови взетите средства.

Жители на софийския квартал "Красно село" искат оставката на кметицата си

Жители на софийския квартал "Красно село" искат оставката на кметицата си

Гражданите питат къде изтичат парите от бюджета