Няма данни дали Пепи Еврото е починал, а и все още няма информация от Интерпол.

Това стана ясно от брифинга на вътрешния министър Калин Стоянов. През ден във ведомството постъпвала информация по казуса, но защо Петьо Петров е свален от сайта на Интерпол данни няма.

МВР си сътрудничи по казуса с всички партньорски служби.

По-късно от пресцентъра на МВР уточниха, че към момента Петьо Петров е издирван с Европейска заповед за арест, на базата на която е обявен за издирване в Шенгенската информационна система и по канала на Интерпол. Информацията за издирването е видима за полицейските служителите на държавите членки на Шенген и Интерпол.

В общодостъпната страница на Международната организация на Интерпол заповедта не е публикувана.

Припомняме, подозрения, че Петьо Еврото е напуснал страната се появиха още по време на неуспешната акция на ГДБОП от 30 май 2023 г. в столичния квартал "Драгалевци", която се проведе след убийството на Красимир Каменов - Къро в ЮАР. Именно покушението бе сочено като мотив за проверката в прословутия ресторант "Осемте джуджета", макар и прокуратурата да не предостави подробности за действията си. Още тогава Еврото бе обявен за национално издирване.

Появи се и информация за подземни тунели под ресторанта, по които Петьо Еврото е успял да избяга от органите на реда.

Появиха се подозрения и за "вътрешен човек" в системата на МВР, който го е предупредил за предстоящата операция. 

Седмица след акцията стана ясно, че Петьо Еврото може да се намира вече и в Дубай, като излязъл от страната през Турция. Предполага се, че посоката на бившия следовател е била Обединените арабски емирства.

Петьо Еврото вече е в Дубай?
Обновена

Петьо Еврото вече е в Дубай?

Напуснал страната през Турция заедно с детето си

Припомняме още, на 15 август Софийска градска прокуратура съобщи, че Пепи Еврото е привлечен като обвиняем по случая "8-те джуджета", разследването на Антикорупционния фонд от преди три години. Привличането му е станало на 11 август.

От прессъобщението на прокуратурата стана ясно, че Еврото е обявен за общодържавно издирване, а прокурор е "предприел действия за издаване на Европейска заповед за арест с цел международното му издирване".

Същевременно друго досъдебно производство, по което Петьо Петров е бил привлечен в качеството на обвиняем за принуда, е прекратено, а постановлението за привличане като обвиняем е отменено. От информацията за това досъдебно производство става ясно, че делата са отнети по компетентност от Софийска районна прокуратурата и са прехвърлени в Софийска градска прокуратура. Според постановлението по това дело липсват каквито и да е доказателства за престъпление, като дори няма разпит на пострадал от принудата.

За "Осемте джуджета" са обвинени още и двама души - прокурор с инициали Д.Д. и съпругата (бившата) на Петьо Еврото - Любена Петрова.

Едно задочно обвинение за Петьо Еврото, едно свалено и го издирват у нас

Едно задочно обвинение за Петьо Еврото, едно свалено и го издирват у нас

Делата са в Софийска градска прокуратура