Дъщерята на Ветко и Маринела Арабаджиеви е била в Барселона и им е осигурила адвокат. Това съобщиха от bTV по неофициална информация на свой пратеник.

Припомняме, вчера стана ясно, че съдът в Испания така и не е насрочил дело за екстрадицията на задържаните Ветко и Маринела Арабаджиеви, въпреки че 72-часовият срок в ареста изтече.

Все още нито една българска институция не знае в кой съд и арест е задържаното семейство. Такава информация не е дадена понеже искането за задържане и за екстрадиция е отправено с европейска заповед от Специализираната прокуратура до испанските власти, а те са под чужда юрисдикция.

Испания не насрочи дело за мярката на Арабаджиеви

Испания не насрочи дело за мярката на Арабаджиеви

Все още няма информация къде се намират задържаните

Българската специализирана прокуратура ще чака уведомление от Испанския национален съд в Мадрид. Той трябва да уведоми родните власти или за решение за екстрадиция, или директно за информация с кой полет Арабаджиеви ще бъдат върнати у нас.

Припомняме, Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха арестувани на 7 март в жилището на Георги Семерджиев (познат като Жоро Шопа) в Кабрера де Мар. Те се издирваха от Интерпол и с европейска заповед за арест (ЕЗА) от месец септември 2018 година.

Поискали сме екстрадиция на семейство Арабаджиеви

Поискали сме екстрадиция на семейство Арабаджиеви

Маринов допуска те да са се укривали и в други държави