Съдебната и изпълнителната власт правят каквото им се каже от Тройната коалиция. Групировките се обединиха, за да могат да крадат заедно. Това заяви пред БНР бившият главен прокурор Иван Гешев.

По думите му Алексей Петров е посредникът, който е обикалял, за да създаде тази спойка. Според Гешев убийството на бизнесмена няма да бъде разкрито.

Според него той е станал неудобен, защото се е изправил срещу всички. Ако бях зависим от Пеевски, Борисов или някой друг, нямаше да ме отстранят и още щях да съм главен прокурор. Всичките парламентарни сили се обединиха, за да махнат главния прокурор. Това означава, че аз и прокуратурата сме си вършили работата. След това последва масово прекратяване на дела, подчерта Гешев.

Бившият обвинител номер едно смята, че промените в Конституцията са направени, за да може прокуратурата да бъде контролирана политически и никога повече да не се случи бъг в системата, като Гешев или някой друг, който иска да си върши работата срещу политиците. Аз не бях политически избор и ме отстраниха всички политически партии. Сега искат да се бетонират и да си назначат правилния човек, допълни той.

Гешев изтъкна, че откакто не е главен прокурор има бум на престъпността. Сега се връщаме във времената преди 1989 година. Управляват ни башибозуци. Отново са кърджалийски времена, поясни той.

Той засегна и темата за опита за покушение срещу него. Взривът е извършен с два килограма и половина експлозив. Веществото е нитропента и не се произвежда у нас. Това вещество е с тротилов еквивалент около 4 килограма. Българската държава не може да го намери 6 месеца, за да направи следствен експеримент дали би могло да пробие брониран автомобил, подчерта Иван Гешев.

Бившият главен прокурор бе категоричен, че взривът не е инсценировка. Според него има връзка между опита за убийство и последвалите събития.

Гешев: Бавно, но сигурно се превръщаме в тоталитарна държава

Гешев: Бавно, но сигурно се превръщаме в тоталитарна държава

Бившият главен прокурор пита прекратяването на Барселонагейт ли е съдебната реформа