Обвинените кметове на Златица Магдалена Иванова и Созопол Панайот Рейзи са превеждали пари на фирми, собственост на социално слаби лица.

Тези фирми не са имали работници и не са имали дейност, така че да може да са извършили ремонтите, за които им е платено. Това обясни говорителят на СГП Емилия Русинова в ефира на Нова телевизия.
По думите ѝ кметовете много добре са знаели в чия полза разпореждат парите.

Обвиниха кмета на Златица за присвояване на над 1 млн. лева

Обвиниха кмета на Златица за присвояване на над 1 млн. лева

Делото срещу нея започна още през 2017 г.

Пътят на парите е проследен до каса, като те са изтеглени на гише. В този смисъл няма яснота на този етап сумите дали са стигнали директно до кметовете. Русинова поясни, че предстои да се съберат още доказателства и в този смисъл кръгът на обвиняемите лица да се разшири.

Ремонтите или не са извършени, както е в случая със Златица, или за дейности, които вече са били извършени - в Созопол.

Парите са преведени по сметка на физически лица, като по думите на Русинова и двамата кметове много добре са знаели това.

В момента се работи по установяване на връзката между лицата.

Говорителят на прокуратурата отклони въпрос дали кметовете на Златица и Созопол ще бъдат осъдени, като обясни, че прокуратурата събира доказателства, а окончателното решение зависи от съда.

Случаят в Златица е започнат по сигнал, а кметът на Созопол е разследван от друга прокуратура, която в последствие е изпратила материалите по разследването в СГП, стана ясно още от коментара на Русинова.

Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн. лв.

Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн. лв.

Крал от общината между 2014 и 2017 г.