Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество ще поиска от Софийския градски съд отнемане на 139 177 лв. от обвиняем от групата, виновна за отвличането на Адриан Златков.

Припомняме, 25-годишният Адриан Златков беше отвлечен в края на август 2017 година. Той е син Тони Златков, който се занимава с продажба и лизинг на луксозни коли. След 11 дни в плен и заплатен откуп Адриан беше освободен.

С друго решение Антикорупцията иска от СГС да отнеме имущество за общо 645 170.21 лева от двама участници в организирана престъпна група за трафик на бежанци. Двойката, живееща на семейни начала, е придобила два апартамента, три къщи, три поземлени имота и автомобили, за които обаче няма законен доход.

Обвиняемите за отвличането на Адриан са повече от четирима

Обвиняемите за отвличането на Адриан са повече от четирима

Голяма част от доказателствата са събрани с помощта на властите в Сърбия

На днешното редовно заседание на КПКОНПИ бяха взети общо шест решения за внасяне на искове в СГС и Варненския окръжен съд на стойност 3 359 641.43 лева след образувани производства за установяване на незаконно придобито имущество. То включва 9 имота за 487 000 лева и 5 автомобила на стойност 23 700 лева.

Проверките срещу седемте лица са започнати след получени уведомления за привличането им като обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотици с цел разпространение, участие в организирана престъпна група за трафик на хора, участие в организирана престъпна група за отвличания, измама в особено големи размери и пране на пари.