На входовете към Раднево, където от седмица има повишено напрежение заради пребити три момчета от четирима роми, има временно контролно-пропускателни пунктове. Запитан от репортер на БНР на какво основание са поставени временните КПП-та старши комисар Николай Кирков посочи Законът за МВР.

Тези пропускателни пунктове били сложени след заповед за специализирана полицейска акция, която ще продължи за осигуряване на обществения ред в града. В него не се допускат автомобили и лица, които са употребили алкохол, носят дрога, палки, боксове, и друго хладно оръжие.

Пет досъдебни производства са образувани срещу мъжете, нападнали полицаи при протестите в Раднево, уточни директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Продължава разследването и на други участници в протестите. Търсят се и евентуални подбудители на екстремистките прояви.

Кметът на Раднево заяви, че от днес тече 7-дневният срок за обжалване на констативния протокол от проверката на търговските обекти в ромската махала.

Според доктор Дамян Миков, директор на Старозагорската Агенция по безопасност на храните, при проверката всички обекти са били празни, а магазинът бил законно регистриран.