Две тежки криминални престъпления разкриха вчера служители от сектор "Престъпления против личността" при СДВР.

На 4 ноември, около 16,50 часа на спирката при Полиграфическия комбинат в посока "Орлов мост" при тежка катастрофа 85-годишен старец е блъснат от автомобил.

Извършителят напуснал местопроизшествието и се укрил, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пострадалият е настанен в Института "Пирогов" с опасност за живота, като състоянието му се влошава и лекарите не дават големи шансове да подобряване.

На мястото на местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група на КАТ - "Тежки произшествия", като са намерени и иззети веществени доказателства. Разпитан е свидел, снет е материал от охранителни камери около Полиграфическия комбинат.

Установено е, че автомобилът, прегазил стареца, е "Ауди" с пазарджишка регистрация. В разследването се включили и специалисти от сектор "Видеонаблюдение"- СДВР.

Криминалистите установили, че собственикът на въпросния автомобил работи във фирма в ж.к. "Младост" и 24-годишният мъж от с. Момина Клисура, Пазарджишка област е задържан.

Той признал за извършеното престъпление и доброволно се е съгласил да заведе криминалистите до мястото, където е укрил автомобила си. До момента шофьорът е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Извършител на брутално блудство с последвал грабеж също е разкрит и задържан вчера от служителите на сектор "Престъпления против личността" при СДВР. На 20 октомври вечерта в парково пространство между блоковете в кв. "Хаджи Димитър" 20-годишна жена е застигната в гръб от непознат, който я заплашил с нож.

Със сила той я избутал на скришно място, блудствал с нея и накрая я принудил да му даде парите си. Въпреки силната уплаха и шока, пострадалата веднага отишла в районното полицейско управление и разказала за случилото се.

Извършителят е разкрит от криминалисти и група дознатели от СДВР и Пето РУМВР. Вчера, 28-годишният мъж е задържан. Той е криминално проявен и осъждан за разпространение на наркотици.

Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка "задържане под стража" за срок от 72 часа.