Хората, станали свидетели на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, не са видели Кристиан Николов, годеницата му Симона Цанкова и Георги Илиев да бъдат съпричастни към катастрофата. Тримата не оказали помощ на пострадалите, а търсели нещо в джипа.

Това стана ясно по време на днешното съдебно заседание по делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

От десет призовани свидетели, в съдебната зала се явиха осем.

Адвокатът на Кристиан Николов не иска да се бърза с делото

Адвокатът на Кристиан Николов не иска да се бърза с делото

Приоритетно в свидетелските показания е това, че младежите са търсили нещо в автомобила

Първият свидетел по делото Йордан Йорданов обясни, че не познава подсъдимия лично, съседи били и го виждал само през прозореца. Йорданов не се стремил да следи какъв живот води Кристиан Николов и приятелите му по време на купона, но се натрапвали със силна музика. Съседите на подсъдимия преди време викали и полицията заради шумна музика, но "накрая полицаите разбрали с кого си имат работа и спрели да идват".

Приятелката на Кристиан Николов изтъква, че той дори и цигари не е пушил
Обновена

Приятелката на Кристиан Николов изтъква, че той дори и цигари не е пушил

Само Кристиан Николов се опитал да помогне на Милен Цветков

Вторият свидетел Веселина Панайотова обясни, че миналата година на Великден решила да се разходи със семейството си, като преди да отидат спрели на червения светофар на бул. "Сребърна".

След като настъпила катастрофата излязъл първо шофьорът, после друг мъж от страната на шофьора, после пак влезли в автомобила да търсят нещо, а накрая излязла жена и казала, че били добре.

Панайотова не е чула да има спирачен път преди да настъпи катастрофата и не е видяла Кристиан Николов да оказва помощ на пострадалия човек в колата. Трафикът на кръстовището преди катастрофата бил изключително спокоен и времето било прекрасно.

Съпругът й Петър Панайотов сподели, че не е могъл да прецени първоначално кой е виновен за настъпилата катастрофа. По думите му от седалката до шофьорското място слязъл младеж, който започнал да търси нещо на задната седалка. От задната седалка на джипа слязла жена. Те не се поинтересували от случилата се катастрофа на кръстовището, а били концентрирани в намирането на нещо на задната седалка на джипа.

Адвокатът на Кристиян допуска някой да му е подправил с дрога питието

Адвокатът на Кристиян допуска някой да му е подправил с дрога питието

Според него имало доста съмнителни неща по начина, по който са събирани доказателствата

Пешеходци Панайотов не видял от тяхната страна на кръстовището, но се молели да не бъдат жертви на катастрофата. Пострадалият излязъл на крака от автомобила, вървял сам, много бързо се струпали хора около него и го отвели към тротоара.

Панайотов, както и съпругата му преди него заяви, че двамата младежи и момичето от джипа не проявили никакво съпричастие към катастрофата.

"Милен Цветков не беше безпомощен", категоричен бе Панайотов й допълни, че и други хора, а не слезлите от джипа му помогнали да отиде към тротоара.

Съдът отново отказа да пусне Кристиан Николов на свобода

Съдът отново отказа да пусне Кристиан Николов на свобода

Мярката му беше потвърдена и от Софийския апелативен съд

Свидетелят Веселин Лалеков, охранител в мол "Парадайз" разказа, че по време на инцидента бил пред входа, видял профучаващ джип и чул силен трясък. Светофарът на булеварда бил червен, а видял колата на Милен Цветков да се върти в средата на кръстовището. Лалеков също се обадил на тел.112. Пострадалият в началото бил контактен, поискал да излезе от колата, а Лалеков и друг гражданин го подкрепили и го сложили да легне на тротоара. И Веселин Лалеков не видял Николов и спътниците му да оказват помощ на пострадалия.

Кристиан Николов и Симона Цанкова останали, а другото момче от джипа избягало. Оценката на свидетеля е, че джипът се е движел с над 100 км/ч и не се е опитал да спре.

Петият свидетел Тодор Караджов бил участник в движението - чакал в средната лента на бул. "Черни връх" с автомобила си. От катастрофата чул първо трясък, а след това видял кола по средата на кръстовището, другата кола се ударила в мантинелата. Самият той не видял кой и как е помогнал на Милен Цветков, тъй като се е притеснил.

Припомняме, в началото на тази седмица делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Именно тя свидетелства, че Кристиян Николов е бил първия, който е оказал първа помощ и всячески се е опитал да бъде полезен. Тя също така отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказаха и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му.