21-годишният Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста. Това реши Софийският апелативен съд, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че преди няколко дни стана ясно, че обвиняемият не желае да съдейства на разследването и отказва да даде ДНК проба.

Според разследващите пък видеозаписи от камерите в района доказват, че светофарът е светил червено, Николов се и движил с близо 100 км/ч. и не е направил никакъв опит да спре.

Тестовете пък са установили, че навръх Великден, когато стана фаталният инцидент, 21-годишното момче е седнало зад волана, след като е употребил 4 вида наркотици.

Шофьорът, убил Милен Цветков, иска по-лека мярка

Шофьорът, убил Милен Цветков, иска по-лека мярка

Младежът шофираше дрогиран и без спирачен път се вряза в колата на Милен Цветков

Припомняме, че в началото на месеца стана ясно, че Кристиан Николов иска по-лека мярка за неотклонение. 

На 29 май от прокуратурата съобщиха, че Кристиан не бил обжалвал постоянния си арест, след като на 22 април Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста Кристиан Николов.

По разследването е обвинена и майката на шофьора Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговско дружество, собственик на автовобила Audi Q7.

Кристиан Николов употребил и "сатанинска" дрога, неоткриваема в ЕС?

Кристиан Николов употребил и "сатанинска" дрога, неоткриваема в ЕС?

Тепърва ще се установява доколко тя е част от коктейла наркотици, открити в кръвта му

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.

Майката на Кристиан Николов не знаела, че синът ѝ употребява наркотици

Майката на Кристиан Николов не знаела, че синът ѝ употребява наркотици

Талонът на колата е бил у нея, разкри адвокатът й