Подсъдимият за ръководене на организирана престъпна група за магистрални кражби Емил Милев за пореден път изрази недоволство от това, че медиите го наричали Крокодила. Пред News.bg той изтъкна, че година и седем месеца го държали произволно, а трябвало да бъде пуснат на 24 май 2015 година. Според него наказателният процес е нечестен и не се спазват основни правила на правото.

Милев влезе в директен диалог с репортер на News.bg, като напомни, че по-възрастните хора, визирайки себе си, трябва да се уважават.

Крокодила бесен пред съда – в ареста се чувствал като отвлечен от Ислямска държава

Крокодила бесен пред съда – в ареста се чувствал като отвлечен от Ислямска държава

Делото е спряно, защото един от бандата имал урологичен проблем

По време на днешното заседание в специализирания наказателен съд бе изслушана и приета съдебно-медицинска експертиза, касаеща подсъдимия Едуард Павлов. Поводът да се поиска становището на експерт е неявяването на Павлов на заседанията на 16 и 17 януари. Според вещото лице действително имало данни за влошено здравословно състояние на Павлов.

Стана ясно, че страда от захарен диабет и има цироза на черния дроб.

Експертът обаче изрази мнение, че Павлов умишлено е влошил здравословното си състояние и допусна, че той е склонен на подобни действия и в бъдеще. Експертът препоръча съдът да назначи съдебно-психологична експертиза.

Вечерта на 16 януари експертът е прегледал Едуард Павлов. На 17-ти го е посетил отново. Експертът посочи, че при образуване на дела зачестяват опитите на подсъдимите за умишлено влошаване на здравословното им състояние. Конкретни доказателства за твърденията си обаче експертът не изложи.

Спецпрокуратурата внесе обвинение за бандата на Крокодила

Спецпрокуратурата внесе обвинение за бандата на Крокодила

Емил Милев е арестуван, останалите са с по-леки мерки

Адвокатът на подсъдимия обяви експертизата за необективна и се противопостави на твърденията на експерта, че клиентът й сам е влошил състоянието си.

Самият Павлов отрече умишлено да е влошил състоянието си. Той пожела да разясни причините за неявяването си на заседанията на 16 и 17 януари. Изтъкна, че е бил приет по спешност. Едуард Павлов обясни, че високото ниво на захар е опасно за цирозата и може да изпадне в кома и да не могат да го събудят. Затова и потърсил медицинска помощ.