Отложиха с час началото на Общото събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет, съобщиха от пресцентъра на ВСС. Причината е липса на кворум отложи

В 10.00 часа председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в присъствието на председателя на Върховния административен съд Георги Колев, обяви, че са регистрирани 462-ма. В избирателния списък са 2236 съдии, записани за участие в Общото събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет.

Събранието се отлага с един час и ще започне в 11.00 часа, независимо от броя на присъстващите, гласи процедурата.

Право на участие в Общото събрание имат 2 236 съдии от страната, от които 1 672 са заявили електронно гласуване. Кандидати в изборната процедура са 27 съдии.

Общото събрание на съдиите може да се проследи в реално време от всеки заинтересован чрез интернет сайта на ВСС в раздел "Общо събрание на съдиите за избор на член на ВСС".

Пълна информация за кандидатите е публикувана на интернет сайта на ВСС в раздел "Единен електронен портал на съдебната власт" - "Избор за членове на ВСС". Там има подробна автобиография, предложение за издигане на кандидата, заедно с мотивите към него и имената на предложителите, техните концепции за дейността на ВСС, становища и въпроси към тях.