Специализираният съд остави в ареста Маринела Арабаджиева, предаде БГНЕС. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, по-рано днес прокуратурата поиска налагането на тази мярка, след като вчера Арабаджиева беше екстрадирана у нас от Испания. Веднага след пристигането й в София й бяха повдигнати обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения.

В началото на месеца под конвой беше върнат и съпругът ѝ Ветко Арабаджиев.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени в участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Маринела Арабаджиева

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Маринела Арабаджиева

Вчера тя беше екстрадирана у нас

Двамата бяха задържани в Испания, където по-късно стана ясно, че са се укривали в къщата на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, в близост до Барселона.

По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

На 13 март стана ясно, че семейство Арабаджиеви не желаят доброволно да бъдат върнати в България, след като Националният съд в Мадрид обяви, че ги оставя за постоянно в ареста.

Ветко и Маринела бяха пуснати за издирване от Интерпол с червена бюлетина на 19 декември 2018 г. Те се издирват и с Европейска заповед за арест (ЕЗА).

Маринела Арабаджиева вече е у нас
Обновена

Маринела Арабаджиева вече е у нас

Тя беше екстрадирана от Испания

На 31 август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел "Маринела" в София и хотел "Марица" в Пловдив, които са собственост на Арабаджиеви. Тогава бяха открити над 10 милиона лева кеш, а както се изрази зам.-главният прокурор Иван Гешев, парите излизали от всякъде - от куфари, касетки. За преброяването на парите се наложи да бъде използвана броячна машина от БНБ. По-късно беше задържан и синът на Арабаджиеви - Вълчо, който е с мярка за неотклонение постоянен арест.

На 20 септември Гешев заяви, че цялото имущество на Арабаджиеви е запорирано. Той увери, че разследването върви на пълни обороти, като според него Арабаджиеви изчаквали да видят с какви доказателства разполага държавното обвинение.