Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че няма да приеме оставката на шефа на ОД на МВР в Бургас. 

Обсъдихме ситуацията, създала се до плаж "Росенец". Говорих с кмета и директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски, който е на място. Категорично е мнението, че е взето единствено правилното решение, за да няма ескалация. Професионалното ръководство защити действията на директора на ОДМВР-Бургас ст.комисар Радослав Сотиров.

При това положение няма да приема оставката му и ще докладвам на премиера Бойко Борисов.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че шефът на МВР-Бургас е подал оставка, като тя му е била поискана от премиера Бойко Борисов. 

Шефът на МВР-Бургас подал оставка

Шефът на МВР-Бургас подал оставка

Оставката на Радослав Сотиров била поискана от премиера Бойко Борисов

От снощи симпатизанти на ДПС се събираха в резиденцията на Ахмед Доган в парк "Росенец" и така изпревариха мирната инициатива за масово плажуване, до плажа бяха допускани само хора на ДПС, а всички останали, включително журналисти, политици и представители на местната власт, бяха спирани.

Масовото плажуване на политически симпатизанти на ДПС е в отговор на опита на бившия правосъден министър Христо Иванов и негови привърженици да пробият охраната и днес, след като се опитаха в началото на седмицата да стигнат до залива и да поставят българското знаме, но бяха грубо избутани от охранители на НСО, а българският трикольол бе захвърлен на земята от охранителите.

В отговор на тази акция в социалните мрежи бе организирано и масово ходене на плаж Росенец за днес.

Шефът на бургаското МВР с план да не допусне сблъсъци на етническа основа
Обновена

Шефът на бургаското МВР с план да не допусне сблъсъци на етническа основа

Кметът Димитър Николов също не може да стигне до плажа

След като от НСО уклончиво заявиха, че парк Росенец не е техен обект, президентът Румен Радев в извънредно изявление призна, че охраната е на НСО и призова тя да бъде свалена.

По пътищата преди парка има много полицейски екипи, които проверяват коли и автобуси. Някои от тях се отклоняват. Има загражданеие с надпис: "Строителен обект".

Бившият правосъден министър Христо Иванов и неговите сподвижници не бяха допуснати до парк "Росенец". Те поискаха обяснение и от община Бургас.

От МВР-Бургас твърдят, че са създали необходимата организация, за да избегнат конфликти.