Шофьор, превозващ мигранти е задържан след произшествие в Харманли, съобщи МВР в Хасково. Автомобилът му бил забелязан при рутинен обход по улица "Иван Вазов", шофиран от мъж, който преди 2 дни е бил хванат да шофира автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и с 2 грама наркотици.

14 души от сръбския автобус са настанени в болница
Обновена

14 души от сръбския автобус са настанени в болница

Шофьорът е задържан

Служителите му подали звуков и светлинен сигнал, но той е опитал да осуети проверката като е увеличил скоростта. Последван е от полицейския екип, но по улица "Съборна" автомобилът му е поднесъл и се е ударил в тротоара, качвайки се на него. Давайки на заден ход, за да потегли отново е ударил спрелият зад него служебен автомобил в задна дясна врата и преден десен калник. След това заедно с четиримата пътници са се разбягали. Водачът е успял да избяга, но впоследствие е установен и задържан.

Кола с 12 мигранти причини катастрофи в насрещното в Бургаско
Обновена

Кола с 12 мигранти причини катастрофи в насрещното в Бургаско

Бежанците и шофьорът избяхага, но после полицията ги хвана

Мигрантите, самоопределящи се за сирийци са без документи за самоличност и са заловени на място. Те са настанени в СДВНЧ-Любимец. При справка се установило, че регистрационните табели на колата са издадени за друга кола. Образувано е досъдебно производство.