Специализираният апелативен съд отново остави бизнесмена Миню Стайков в ареста, съобщават от "24 часа".

Той настоява да бъде освободен, за да се лекува. По думи на адвоката му психиатричното изследване на Стайков е показало, че той се влошава и проявява симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. По тази причина защитата поиска специална експертиза, която да установи дали той може са продължи да стои в ареста, където е вече над година. Съдът обаче не уважи искането.

Стайков ползва за защитник адвоката на Мишел Платини - Винсент Солари. Той обаче не се яви в съдебната зала днес.

Прокуратурата твърди, че Стайков опитвал да оказва натиск върху свидетели, за да не говорят по разследването.

Миню Стайков започва гладна стачка в ареста

Миню Стайков започва гладна стачка в ареста

Той е обвинен за злоупотреба с евросредства

В съдебната зала стана ясно, че разследването срещу бизнесмена е удължено с още два месеца и ще продължи до средата на септември. Същевременно вчера на Стайков са били предявени по-прецизни обвинения и са били проведени още разпити.

Според съда Стайков може да извърши ново престъпление. Решението му е окончателно.

Припомняме, собственикът на "Винпром - Карнобат" е обвинен за ръководене и за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и за злоупотреби с еврофондове.

С допълнително обвинение той се сдоби в началото на май, когато стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като "разбиване на империята "Карнобат".

Миню Стайков подложен на вендета, убеден адвокатът му

Миню Стайков подложен на вендета, убеден адвокатът му

Цели се да бъде смачкан Миню Стайков, смята защитата

След разпита си по разследването срещу Стайков от 9 май в Спецпрокуратурата тогавашният министър на земеделието Румен Порожанов, като бивш шеф на ДФ "Земеделие", заяви, че е готов да подаде оставка. На 14 май той го стори и тя бе приета от премиера Борисов.

Заради повдигнатите му нови обвинения само дни преди да изтече законоустановеният срок за задържането му, Стайков започна гладна стачкав знак на протест.