Млад мъж рани трима полицаи при опит да бъде задържан в Сливен. Около 16 и 30 часа вчера, в дежурната част на Първо РУ на МВР-Стара Загора е получен сигнал за мъж, който скача в движение от пътнически автобус на път II-66, източно от Стара Загора, в района на бившия завод "АТЗ".

Мъжът чупи с аварийното чукче на автобуса задно панорамно стъкло и скача през него, държал се и неадекватно. На място е изпратен екип от трима полицаи.

Полицейски патрул пристига на място и се опитва да задържи мъжа, но той оказва съпротива и със сгъваем нож нанася леки наранявания в областта на главата на двама от полицейските служители. Въпреки това мъжът е задържан и самоличността му е установена.

Ранените полицаи са откарани в болница и по-късно са освободени за домашно лечение. 25-годишният мъж Н.Ф. от Сливен е задържан и е откаран в ЦСМП-Стара Загора за преглед и освидетелстване от психиатър. При преглед е установено, че третият полицай е с разтежение на коленни връзки на левия крак.

Районна прокуратура - Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на полицейски орган при или по повод изпълнение на службата му.