Към днешна дата в страната има значително намаление на мигрантския натиск - 23 установени мигранти за вчера. Натискът отвън остава същият - от 900 до 1 000 души на ден, които правят опити да преминат оградата на турската граница. Toва заяви заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев пред bTV.

МВР направило обръч от 7 ГКПП-та, които са изградени по правилата, за да спират мигрантския натиск. Затова от вчера в ОДМВР-Бургас по разпореждане на главния секретар на МВР има изградени ГКПП-та, с които сe цели да се ограничи мигрантския натиск към вътрешността на Бургас и АМ "Тракия".

Разследват се повече от 10 служители на Гранична полиция в помощ на мигрантите да пресекат границата.

Украинци, сърби и босненци "работят" като каналджии у нас

Украинци, сърби и босненци "работят" като каналджии у нас

Осем задържани каналджии при четири различни случая

Командирован е целият ресурс на ГДНП, има служители от българската армия и предвид изборите са изтеглени голяма част от Национална полиция и Жандармерията. Създадена е обаче необходимата организация да не се допускат мигранти на територията на страната, увери Станев.

Към настоящия момент МВР е получило 45 сигнала за купуване на гласовe и са образувани 8 досъдебнr производства. Става въпрос за купуване на гласовe срещу дърва, опрощаване на вересии в магазини, опрощаване на кредити и др.

Служебният кабинет нареди спешен ремонт на оградата на границата до края на 2022 г.

Служебният кабинет нареди спешен ремонт на оградата на границата до края на 2022 г.

За дейностите отговарят вътрешният и военният министър