Продължава работата на полицията по разкриване на извършителите на разстрела на бизнесмена Петър Христов. Това увери журналисти главният секретар на МВР Младен Маринов.

На въпрос дали е изчистена някоя от версиите, Маринов информира, че се продължава работа и нито една от първоначалните версии не е отпаднала.

"Повече информация ще бъде предоставена, когато сме свършили работа и стъпваме на факти, както вчера беше направено по случая от Нови Искър", увери още главсекът и допълни и че по случая с Христов в момента, в който разследването има какво да каже и е стъпило на факти, ще се направи същото нещо.

"Така че моля нека да оставим колегите да работят. Имайте търпение, когато имаме резултат, той ще бъде обявен."

Убийството на Петър Христов - удар срещу управлението, убеден Румен Петков

Убийството на Петър Христов - удар срещу управлението, убеден Румен Петков

Не вижда в убийството политически контекст

Припомняме, на 8 януари, понеделник, бизнесменът Петър Христов беше разстрелян показно пред офиса си в столични квартал "Манастирски ливади", на улица "Ралевица".
Бизнесменът е получил осем куршума в гърдите, а последния е бил фатален.

Стана ясно, че Петър Христов е застрелян с професионално оръжие - чешки картечен пистолет "Скорпион". В района на убийството видеокамерите на са работили. Според разследващите полицаи убиецът е професионалист, защото такова автоматично оръжие се използвало от професионални убийци за мокри поръчки.

Една от версиите, по които работи полицията, е отмъщение

Случая беше коментиран и от председателя на ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. По думтие му убитият Петър Христов бил притеснен заради разкритото от него относно "Наглите". Цветанов посочи и че по времето когато е бил вътрешен министър Христов е помогнал с гражданската си позиция за разкриването на тежки криминални престъпления.

Времето и мястото на убийството на Петър Христов не са случайни

Времето и мястото на убийството на Петър Христов не са случайни

Влади Въргала: Нормално е Христов да е имал връзки с Цветанов