От синдикалните организации в МВР коментираха като абсурдно твърдението да се даде време на новия силов министър Младен Маринов да се запознае с работата на синдикалистите и какви са проблемите на МВР.

"Ще му е необходимо известно време, за да се адаптира на новата позиция най-вече като политик", обясниха синдикалистите след срещата си тази сутрин с Младен Маринов в първия му работен ден.

Без изненади мина ремонтът на кабинета

Без изненади мина ремонтът на кабинета

След часове на дебати в пленарна зала

Най-неотложните проблеми, които стоят на дневен ред са хроничното недофинансиране на министерството, мотивацията на служителите и фактът, че министерството се ръководеше не от политици, а от чиновници, смятат синдикалистите.

Като свои задачи Младен Маринов посочи законодателните промени, социалните пакети и чисто практически приложения в областта на документооборота, административната тежест и униформеното облекло.

Срещата със синдикалните организации в МВР, според Маринов, е била необходима, за да могат да се изяснят принципни въпроси, по които трябва да се работи занапред.

Новият главсек трябва да притежава качествата на Маринов, отсече Валентин Радев

Новият главсек трябва да притежава качествата на Маринов, отсече Валентин Радев

Бившият вътрешен министър се върна в парламента

"Моето задължение беше да се представя и да заявя моята позиция за работата ми и да чуя от тях основните проблеми, защото те са организацията, която може да обобщи всички искания, нужди на служителите, които работят на терен", поясни новият вътрешен министър. Той смята, че синдикатите се явяват коректив и помощ на ръководството.

Структурата не синдикатите не е зависима на политически ниво и има за цел защита на интересите и законовите действия на всички служители пред обществото, каза още той и добави, че трябва да има обективна оценка за всичко, което се случва.

"Ние имаме съвпадения за законодателните промени, социалните пакети и в чисто практически приложения в областта на документооборота, административната тежест, униформеното облекло", изтъкна Маринов.

Припомняме, в началото на мандата на предишния министър - Валентин Радев, синдикатите в МВР организираха няколко протеста с искания предимно в социалната сфера.
Последният такъв протест беше организиран за началото на председателството на Съвета на ЕС, когато премиерът Бойко Борисов отдели 100 млн. лева допълнително за заплати в системата на МВР

Припомняме, Младен Маринов бе избран за министър на вътрешните работи на мястото на подалия оставка Валентин Радев. Преди това той беше главен секретар на ведомството.

Държавният глава определи като парадоксална смяната на длъжността от главен секретар към вътрешен министър на Младен Маринов, след като оставката на министър Радев е на практика заради "мърлява работа" на полицията, т.е. на оперативното ниво се ръководи и съгласува именно от главния секретар.