Митническите служители на пункт "Лесово" открили 1 568 кутии /31 360 къса/ контрабандни цигари без акцизен бандерол, скрит в тайници на три камиона, микробус и в автобус с пътници. Нарушителите са четирима български граждани, един румънски и един ирански гражданин, които са влизали в България от Турция.

12 600 къса /630 кутии/ цигари без бандерол с марката LM са открити в двоен таван в шофьорската кабина на камион, управляван от български гражданин. Признал, че е закупил и укрил цигарите, за да ги пласира в България.

Още 7 560 къса /378 кутии/ цигари без бандерол с марките LM, Karelia, EVE и Marlboro, всички с надписи DUTY FREE, са открити в шест черни найлонови торби, поставени под седалките на влизащ в страната от Турция автобус с пътници. Цигарите били на пътуващи в автобуса две българки.

Други 4 400 къса /220 кутии/ цигари LM и Pall Mall без бандерол, са открити в кутия за пожарогасители в камион с румънска регистрация. 3 800 къса /190 кутии/ цигари с марка Victory Slims Deluxe са иззети от тайник в таблото на влекач с ремарке, управляван от ирански гражданин. Още 3 000 къса /150 кутии/ цигари с марка Assos са открити под предния капак на микробус с българска регистрация при поредна митническа проверка.

Нарушителите са санкционирани с актове по Закона за митниците.