Най-младият кмет в Северозападна България загина три дни след като бе избран на този пост. Новоизбраният кмет на ломското село Станево Цветомир Иванов е загинал в катастрофа, пише Труд.

Катастрофата е станала в сряда, около 20:55 часа на пътя Лом – Козлодуй край село Ковачица. Цветомир Иванов е шофирал „Форд Сиера”, собственост на жител на Пазарджик. При ляв завой излетял от пътя и се ударил в дърво. При сблъсъка колата е е огънала около ствола. Младият мъж е издъхнал на място.

Според полицаи, автомобилът се е движел с несъобразена скорост, километрежът на смачкания до неузнаваемост „Форд” се е заковал на 160 км/ч. По случая е образувано досъдебно производство.

Имам идеи за съживяване на селото – да отворим магазин, да прокараме нов водопровод”, заяви след вота младият политик. До избирането му той бе работил три години като строител в Белгия. Родителите му от години са в Белгия.

Върнал се, за да помага в семейната кравеферма. Бе станал и сътрудник към общината в Лом. "Не можем всички да живеем и работим в чужбина, България си е нашата страна и мястото ни е тук!", казваше той.

За успех в кметуването си и здраве и късмет на съселяните си младежът смяташе да започне мандата си с курбан и водосвет. Но не доживя да ги направи и дори не успя да встъпи в длъжност.

Иванов беше кандидат на "Народен съюз". Негов опонент в надпреварата за кметския пост беше Малина Рангелова от ГЕРБ.

Извънредните избори за кмет на село Станево се наложиха, след като предишният кмет Милен Милчев получи условна присъда от Районния съд в Лом за издаване на документ за наследници с невярно съдържание и подаде оставка. По-предишните двама кметове на Станево също бяха отстранени от съда за същото нарушение в предишните три години.