Към момента МВР не разполага с данни за умисъл при възникналите инциденти през изминалото денонощие в страната.

Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който откри реновираната сграда на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Над 450 сигнала за пожари и спасителни дейности са подадени в понеделник
Обновена

Над 450 сигнала за пожари и спасителни дейности са подадени в понеделник

Главен комисар Николов коментира, че най-тежко е било в Монтана

Той благодари на пожарникарите, спасителите и полицаите, реагирали незабавно на всички сигнали, получени през вчерашния ден и през нощта във връзка с преминалия през страната силен вятър.

По отношение на инцидента в Благоевград, където фасадата на мола се срути заради силния вятър, Младен Маринов изтъкна, че не са допуснати жертви. Районът бе отцепен, а хората бяха евакуирани, пожарникарите са свалили останалата част от фасадата. Днес ще се изясняват причините за възникналия инцидент.

Силният вятър събори фасадата на мол в Благоевград
Обновена

Силният вятър събори фасадата на мол в Благоевград

Към момента няма данни за пострадали хора

Пожарите в Сливен към момента са овладени, остава да тлее огнището около топлоелектрическата централа, където са струпани бали. Няма опасност от разрастване на огъня, а пожарникарите наблюдават стихията.

Друг по-сложен инцидент беше възникналият пожар в тир-паркинг в близост до Бургас, който засегна 4 автомобила и цистерна. Заради задимяване за кратко бе преустановено движението по автомагистралата.

Пожарът в ТЕЦ-Сливен е овладян, но продължава гасенето
Обновена

Пожарът в ТЕЦ-Сливен е овладян, но продължава гасенето

Няма пострадали и замърсяване на въздуха

Министър Маринов увери журналистите, че Министерството на вътрешните работи в пълен обем и по закон към момента заместник-главният секретар изпълнява длъжността главен секретар. Номинацията за нов главсек ще бъде обсъждана след завръщането на премиера в страната.

Като министър на вътрешните работи Маринов увери, че ще продължава да работи в посока подобряване на условията на труд и подобряване на материално техническото обезпечаване на служителите на МВР.

По думите му полицаите трябва да се чувстват защитени по време на работа, а тази защита е свързана с добра екипировка, с достатъчно автомобили, с въоръжение - "само тогава можем да изискваме от тях да дават сигурност и на останалите граждани."

Четири тира и шивашки цех горяха в Айтос

Четири тира и шивашки цех горяха в Айтос

Спасена е съседна сграда