emaxpress
Мащабна полицейска операция е проведена тази нощ в Дупница. Граждани, които са били проверени, съобщиха, че в града е имало масирано полицейско присъствие, информира e-79.com.

Според информацията почти всички автомобили са спирани за проверка на документи и претърсвания. Служители на реда звънели и по домовете на хората и без да влизат в къщите питали къде са ходили и с кого. Униформените носили у себе си снимки, вероятно на криминално проявени лица, които се издирват.

Сред полицаите е имало и такива, които не са от местното полицейско управление, разказаха още проверени граждани.

Началникът на РУ „Полиция" - Дупница Борислав Динев потвърди за акцията, но каза, че е рутинна и служителите на реда работили по много направления.

Неофициално полицейски служители заявиха, че разпоредената акция от главния секретар на МВР е заради взрива пред вестник „Галерия" в столицата.

Административният ръководител на Районната прокуратура Величка Шопова от своя страна уточни, че акцията е разпоредена от главния секретар на МВР Калин Георгиев и се провежда на територията на цялата страна.

Сформирани са няколко екипа, които действително са работили през цялата нощ и то всички направления - наркотици, безакцизни стоки, незаконно притежавано оръжие, боеприпаси и други, каза прокурор Шопова.

При акцията няма задържани лица.